راهنمای کاربردی انتخاب محل کمپینگ
در این قسمت به راهنمای کاربردی کمپینگ (انتخاب محل کمپینگ) می پردازیم . اولین کاری که باید انجام دهید این است : تصمیم بگیرید که اساسا به کجا بروید, چه وقت و با چه کسی و برای چه مدتی می روید . وقتی به همه سوالات فوق جواب دادید حالا در مورد محلی که قرار است چادر بزنید یا مستقر شوید . به جمع آوری اطلاعات بپردازید .
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با پارک مورد نظر یا مراکز گردشگری تماس بگیرید یا از طریق اینترنت به جمع آوری اطلاعات لازم در مورد محل مورد نظر بپردازید. این اطلاعات می تواند شامل موارد زیر باشد :
آیا مراکز امداد رسانی در نزدیکی محل مورد نظر وجود دارد ؟ شرایط آب و هوایی و وضعیت جاده ها چطور است ؟ آیا هیچ فروشگاهی در نزدیکی محل وجود دارد :آیا می توان سوخت کافی تهیه کرد ؟ خدمات موبایل و تلفن به چه شکل است ؟ آیا امکان ماهیگیری در محل وجود دارد ؟ آیا می توان حیوانات اهلی از جمله سگ و گربه را به همراه برد ؟
چنانچه تمایل دارید که در داخل کمپ های دارای مجوز قانونی و مجهز اقامت کنید باید بدانید که در بعضی از کمپ ها برای زدن چادر یا استفاده از فضای کمپ مجبور به پرداخت هزیته هستید . گاهی فضای کمپ خصوصا در روزهای تعطیل به شد شلوغ و پر ازدحام است و ممکن است اقامت شما را در کمپ با مشکل همراه سازد .
نیازهای اولیه از جمله توالت , حمام و آب تمیز باید حتما در کمپ وجود داشته باشد در بعضی از این کمپ ها علاوه بر موازد فوق امکانات تفریحی بیشتری مثل سینما و یا تئاتر وجود دارد . آگاهی از تجهیزات و وسایل موجود در کمپ بسیار مهم است . برای مثال اگر زمانی تمایل به پختن غذا نداشته باشید باید از وجود رستوران یا کافی شاپ در داخل کمپ مطمئن باشید . بسیاری از کمپ ها قوانین خاصی در مورد روشن کردن آتش , همراهی حیوانات اهلی , کودکان و میزان سرو صدا دارند . پس باز تاکید می کنیم که قبل از انتخاب کمپ در ورد قوانین و شرایط آن آگاهی لازم را کسب کنید.
این قانون است
زمانی است که در دامن طبیعت قرار می گیرید تا با زدن چادر و برقراری کمپ زمانی را از زیبایی خلقت خداند لذت ببرید , یادتان باشد که نباید به طبیعت صدمه بزنید و باید در حفظ و حراست از آن دقت کنید . پس با رعایت قوانین زیر ضمن لذت از طبیعت به سلامت آن نیز توجه کنید :
۱- در موقع راهپیمایی از مسیر اصلی خارح نشوید و میانبر نزنید . چون با خروج از مسیرهای مشخص بر گیاهان گام خواهید گذاشت و موجب آسیب رسانی به نشو و نمای گیاهان می شوید .
۲- در فاصله ۱۵ متری دورتر از ساحل هر برکه یا رودخانه چادر خود را برپا کنید . هیچوقت گیاهان ساحل رودخانه برکه یا دریاچه ها را لگدمال نکنید .
۳ – گروهای بیش از ۱۲ نفر بدون مجوز نمی توانند در طبیعت چادر بزنند .پیشنهاد می شود که حداکثر نفرات یک گروه ۶ نفر باشند و بیش از آن به معنای تجمع تعدادی چادر و لوازم و تجهیزات در یک نقطه و ایراد خسارت به طبیعت می باشد
۴ – لوازم مختلف و مواد غذایی را در محل خاص خود قرار دهید و به آنها نظم دهید تا به این ترتیب از ریخت و پاش آنها و تولید زبابه جلوگیری کنید .
شما می توانید به حفظ و نگهداری طبیعت کمک کنید
با پیروی از نکات زیر می توانید از آسیب رساندن به طبیعت جلوگیری کنید . با رعایت این نکات اثرات مخرب حضور و اقامت انسان ها در دامان زیبا و پاک طبیعت را به حداقل می رسانید .
زباله هارا جمع کنید
زباله ها را حمع کنید و در مخازن زباله بریزید . حتی زباله هایی که دیگران جا گذاشته اند را نیز بردارید . احسامی که نمی سوزند مثل فویل نباید در اجاق باقی بمانند .
از اجاق های موجود استفاده کنید
اگر می خواهید آتش روشن کنید از اجاق های موجود یا اجاق هایی ه افراد قبل از شما در ست کرده اند استفاده کنید .
چادر زدن در مناطق جنگلی
از بریدن شاخه درختان و کندن خندق دور چادر خودداری کنید و قبل از ترک محل تمام علایم حضور خود را در آن محل از بین ببرید .
از کیفیت آب حفاظت کنید
هیچ وقت دست ها و ظروف خود را در داخل برکه یا نهر نشویید . تمام شستشوها باید دور از هر نوع منبع و سرچشمه آب صورت گیرد .
استفاده از توالت
گودالی به عمق ۷ تا ۱۵ سانتی متر حفر کنید و بعد از اجابت مزاج روی آن را با خاک بپوشانید یادتان باشد که این گودال باید از محل چادر دور باشد .
سکوت را مراعت کنید
سعی کنید محل بر پایی چادر شما در مقابل دید سایر چادرها نباشد و از آواز خواندن و با صدای بلند فریاد زدن اجتناب کنید تا مزاحم دیگران نشوید .
آب را خوب بجوشانید
از آشامیدن آب طبیعی بدون جوشاندن آب اجتناب کنید .
]]>